Ugradnja implantata

Pod implantacijom u stomatologiji se podrazumeva hirurška ugradnja implanta u gornju ili donju vilicu, s ciljem da se omogući uspešnija protetska rehabilitacija

Pod implantacijom u stomatologiji se podrazumeva hirurška ugradnja implanta u gornju ili donju vilicu, s ciljem da se omogući uspešnija protetska rehabilitacija. Titanijumski zubni implantati se ugrađuju u vašu viličnu kost, zamenjujući nedostajući zub. Zubni implantati su apsolutno biokompatibilni sa okolnim tkivom i u potpunosti se vezuju za vašu kost.
Dentalni implantati su najbolji izbor za vas ako želite da nadoknadite jedan ili više izgubljenih zuba. Ukoliko dođe do gubitka zuba, žvakanje hrane biće otežano, a to će dalje negativno uticati na druge funkcije organizma kao što je varenje hrane i funkcija govora.. Takođe, ukoliko vam nedostaje neki od zuba, prilikom žvakanja dolazi do trošenja vilične kosti zbog prevelikog opterećenja, a s obzirom da vilična kost podupire mišiće lica, lice dobija starački izgled zbog čega dolazi do funkcionalnih i estetskih problema. Ugradnjom zubnih implanata na mestu izgubljenih zuba izbegavate brušenje zdravih i samim tim produžavate vek postojećim zubima.
Ugradnjom zubnih implantata u Specijalističkoj ordinaciji „Repić“ omogućavamo vam da dobijete fiksni protetski rad koji će vam pružiti najpribližniji osećaj vaših prirodnih zuba. U našoj ordinaciji ugrađujemo implanate dve renomirane firme: Ankylos i MegaGen.
Usađivanje dentalnih implantata u našoj ordinaciji obavlja doktor specijalista oralne hirurgije u lokalnoj anesteziji zbog čega je sama intervencija u potpunosti bezbolna i bezbedna. Nakon ugradnje čeka se određeni vremenski period kako bi se zubni implant „vezao“ za kost (oko dva meseca), nakon čega se pristupa protetskoj fazi gde dobijate fiksni rad od bezmetalnih ili metalokeramičkih krunica.
Zubni implanti predstavljaju vrhunac napretka u stomatologiji i zbog toga postaju sve zastupljeniji. Naša specijalistička ordinacija može se pohvaliti višegodišnjim iskustvom u ugradnji zubnih implanta renomiranih svetskih proizvođača.

Najkvalitetniji materijaliNemačka tehnologija
Bezbolne intervencijeStomatolog koji brine o vašem osmehu
Zakažite pregledNa našem sajtu
Nazovite nas021/553-255